Így töröld a Facebook oldalad admin jogosultság nélkül

Törölni szeretnéd a céges Facebook oldaladat, mert új alapokra helyeznéd a kommunikációt, és nem akarod összezavarni a rajongókat, vagy éppenséggel arcpirítóan gyengének érzed a korábbi szedett-vedett posztjaidat?

Netán egy ismerősöd csinálta a Facebook oldaladat, akivel már nem tartod a kapcsolatot vagy nincs már az a munkatárs a cégnél, aki annak idején létrehozta? Ha nincs hozzáférésed a céges Facebook oldaladhoz, de szeretnéd végleg törölni, az alábbiakat kell tenned.

FACEBOOK OLDAL TÖRLÉSE ADMIN JOG NÉLKÜL 1. LÉPÉS: KAPCSOLATFELVÉTEL A FACEBOOK SUPPORT CHATTEL

Először a FB support chattel vedd fel a kapcsolatot! Erre azért van szükség, mert ők segíthetnek abban, hogy admin jogosultságot szerezz a Facebook oldaladhoz, ugyanis ez az egyetlen módja az oldal törlésének.

A Facebook szabályzata nem engedi, hogy egyszerű felhasználói kérésre töröljenek egy oldalt (nyilván, ha az súlyosan sérti az FB irányelvét, akkor ők is megteszik, de ez más lapra tartozik), ezért meg kell írnod nekik, miért szeretnél admin jogot kapni.

Ezután egy ügyintézővel kell beszélned, aki visszaigazolja a szóban forgó problémát. Ha minden stimmel, akkor következhet a második lépés.

FACEBOOK OLDAL TÖRLÉSE ADMIN JOG NÉLKÜL 2. LÉPÉS: IGAZOLÁSOK BEKÜLDÉSE

Ahhoz, hogy admin jogot kapj egy Facebook oldalhoz, temérdek hivatalos papírt, és igazolást kell benyújtanod. Ezekről részletesen a Hogyan szerezd vissza az admin jogot a Facebook oldaladhoz cikkünkben írtunk.

Lényeges, hogy egyértelműen beazonosítható legyen az adott vállalkozás és a Facebook oldal közötti kapcsolat, ezért a legjobb, ha valamilyen magas pozícióban lévő személy kérvényezi az adminná válást.

A kérvényezéskor beküldendő adatok között az adminná váló felhasználó Facebook profiljának linkje is szerepel, így, ha minden megfelelő volt, hamarosan érkezik az értesítés a személyes fiókba, hogy adminná vált a kérvényező.

Innen pedig a szokott módon tudod törölni a Facebook oldalad, de ha nem lenne meg, hogyan kell, ne aggódj, alább segítünk.

FACEBOOK OLDAL TÖRLÉSE, HA VAN ADMIN JOGOD

Ha adminisztrátori joggal rendelkezel az adott Facebook oldalon, könnyedén tudod törölni. Elsőként a Facebook főoldaladon a bal oldali menüből kell kiválasztanod az „Oldalak” pontot.

Ezután értelemszerűen kiválasztod a megjelenő listából azt a Facebook oldalt, amelyet törölni szeretnél. Utána klikkelj az FB oldal bal menüjében a „Beállítások” menüpontra.

A Beállítások funkciói között legalul találod az „Oldal eltávolítása” opciót. Ez szolgál a Facebook oldal végleges törlésére. Innen már csak néhány lépés választ el, hogy a Facebook valóban törölje is az oldalad. Először kattints a „Módosítás” linkre a sor jobb szélén.

Ha megtetted, az FB először figyelmeztet, hogy maximum 14 napod van visszavonni a törlési kérelmet. A két hét alatt pedig kizárólag az adminisztrátorok látják majd az oldalt. Ha tényleg eldöntötted, kattints az oldal törlése gombra.

Az alábbi képernyő fogad, aminél csak az „OK”-ra kell nyomnod, és 14 nap múlva, ha nem vonod vissza a Facebook oldal törlésére vonatkozó kérelmet, végleg eltűnik a rendszerből.

 

Segítsünk neked is az eredményesebb social média kommunikációban? Beszéljünk róla!

 


#SOC
#facebook
#facebook oldal

Ajánlott cikkek

Kapcsolat

#Contact

Elérhetőség

Webformance KFT.
info@webformance.hu
Székhely címe: 1097 Budapest,
Óbester utca 13. 4/16.
Adószám: 24193146-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-994949
Csanda Viktor
+36 20 992 4249
csanda.viktor@webformance.hu
Forray Anita
+36 30 398 1927
forray.anita@webformance.hu

Írj nekünk!

#Follow