Hogyan szerezd vissza az admin jogot a Facebook oldaladhoz? Itt a megoldás!

Egy ismerősöd csinálta a Facebook oldaladat, aztán felszívódott, vagy nincs már az a munkatárs a cégnél, aki annak idején létrehozta, netán kamu profillal készült?

Száz szónak is egy a vége, ha nincs se hozzáférésed, se jelszavad a céges Facebook oldaladhoz, de égetően fontos lenne, hogy adminná válj, akkor itt a segítség. Ismerd meg a teljes folyamatot, hogyan szerezheted vissza az adminisztrációs jogokat.

Facebook oldal admin jogának visszaszerzése 1. lépés – Kapcsolatfelvétel a Facebook support chattel

Elsőként a FB support chattel vedd fel a kapcsolatot! Ez kihívás lehet, mert amíg beállítod, hogy mi a problémád, melyik Facebook oldallal kapcsolatban írsz, folyamatosan ugrál az oldal, szóval résen kell lenned, hogy a megfelelő pillanatot kapd el.

Az alábbi problémák közül lehet választani:

Ha a felsorolásban nem találod a megoldást a problémádra, akkor az Other page issue opciót érdemes kiválasztani.

Itt pár mondatban leírod, hogy szeretnél adminná válni az adott oldalon.

Jöhet a várakozás, amíg kapcsolnak egy hús-vér embert. (Itt újabb táncot járhatsz, hogy illedelmes, angolul rendesen tudó emberrel sodorjon össze az algoritmus, ellenkező esetben hosszú beszélgetésre számíthatsz.)

Miután a diszpécser bemutatkozik, megismétli a néhány mondatból álló leírást, hogy ellenőrizze, valóban ez-e a probléma.

Facebook oldal admin jogának visszaszerzése 2. lépés – Igazolások elküldése

Ahhoz, hogy valaki adminisztrátorrá váljon ebben a formában, szigorú kritériumoknak kell megfelelnie, és egy sor dokumentumot kell feltöltenie. 

Itt a teljes lista, mely iratokat kell csatolni:

1. A copy of a valid government-issued photo ID, such as a current driver's license or a passport, of the individual signing the statement. See the different kinds of IDs we accept in the Help Center: (https://www.facebook.com/help/159096464162185). 

2. A signed statement from a person with sufficient knowledge and authority over this matter that includes all of the following:

- A description of your relationship to the Page (including your authority to request a change in the person(s) who manage the Page, as applicable);

- The name of the current person(s) who manage the Page, as applicable;

- The relationship of the above person(s) to the Page; An explanation of your request, and whether there has been a termination of the employment and/or business relationship with the named person(s), as applicable;

- All documentation supporting your request (Business License or certificate of incorporation under the business Page's name to prove requester's authority over the business)

- The Facebook account or email address associated with the Facebook account that you wish to have added as the new admin of the Page;

-A typed declaration that the information you have provided is true and accurate (e.g. "I certify that the information provided is true and accurate") - your statement must include similar wording.

2/a) All documentation supporting your request;
- A local business license (issued by your city, county or state)
- Your business tax filing
- The Certificate of Formation
- The Articles of Incorporation
- A business-related utility bill
- A student, club or trade ID card (if your Page doesn't represent an official business)

Esetenként kérhetnek be további iratokat, de nem biztos, hogy mindegyik létezik Magyarországon; pl.: a cégkivonat helyett kérhetnek valami mást, ami itthon nem létezik.

Az alábbi dokumentumokat csatoltuk egyik ügyfelünk esetén, amelyek elegendőnek bizonyultak:

  • Cégkivonat angol nyelvű fordítással
  • Kérelem angolul az adminná váláshoz
  • Aláírási címpéldány
  • Valamilyen céges számla (telefonszámla is jó), amely bizonyítja a cég létezését
  • Az adminná váló személy FB profil linkje
  • Az adminná váló személy e-mail címe
  • Az adminná váló személy személyigazolványának eleje és háta TISZTÁN, élesen, nem elmosódva!

 

Fontos!

A 2. pontban meghatározott kritériumok alapján a vállalkozás tulajdonosa/ CEO (vagy hasonló magas pozícióban álló személy álljon), mert így fogják engedélyezni a kérelmet.


Ha minden dokumentumot csatoltál, akkor ők továbbítják a belsős csapatuknak, és nemsokára jön az értesítés, hogy admin lett az adott személy. Győzelem! 

Extra tipp: Minden Facebook support chat beszélgetés elején kapsz egy azonosító számot, így, ha nem egy nap alatt sikerül minden iratot beszerezned, a következő alkalommal erre hivatkozhatsz, ezért ezt fontos elmentened.

Segítsünk neked is a social média kommunikációdban? Beszéljünk róla!


#SOC
#facebook
#social media

Ajánlott cikkek

Kapcsolat

#Contact

Elérhetőség

Webformance KFT.
info@webformance.hu
Székhely címe: 1097 Budapest,
Óbester utca 13. 4/16.
Adószám: 24193146-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-994949
Csanda Viktor
+36 20 992 4249
csanda.viktor@webformance.hu
Forray Anita
+36 30 398 1927
forray.anita@webformance.hu

Írj nekünk!

#Follow